Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2009 12:31 - Защо през Си Банка преминават всички държавни плащания?
Автор: vaskobg Категория: Политика   
Прочетен: 16767 Коментари: 30 Гласове:
2

Последна промяна: 14.12.2009 19:12


Г-н Борисов, защо Си Банка - частна и офшорна банка вече 4 години е единствения посредник между държавата и гражданите за държавните плащания-данъци,такси, глоби?

Знаете ли, че в старите членки на ЕС такава практика е  окачествена за мащабна корупция и държавните лица-покровителствали  я попадат под ударите на техните силни антикорупционни законодателства.

Със закон
във всички западноевропейски държави и членки на ЕС всички държавни плащания преминават само през банки с държавно участие!
Целта на западноевропейската развита държава и демокрация е печалбата на банката да пълни  държавната хазна за  нуждите на целокупното общество и неговата социална система.
При това, последните препоръки на ЕС и Г-20 са да не се работи с офшорни банки.

Не мислите ли, че тази 4 годишна практика със Си банка е вредна, понеже отива в определени частни джобове и нанася голям ущърб на целокупното българско общество ? 

Миналата година г-жа Цветелина Бориславова- най големия мажоритарен собственик на банката продаде 78% от акциите си на исландския милиардер "Тор Бьорголфсон (Thor Bjorgolfsson)" за сумата 295 милиона.
Да ви припомним, че именно  исландско семейство -баща и син Бьорголфсон, донесе финансовата криза и почти катастрофа в Исландия и същото е обявено за "персона нон грата" в някои страни на Северна и средна Европа.
Защо Си Банка се задоволява с подобен инвеститор?

Защо тези 295 милиона не отидоха в държавната хазна, а в личните джобове на определени олигархични финансови кръгове?

Сега, доколкото пресата съобщи, г-жа Цветелина Бориславова се върнала в надзорния съвет на банката?!


И последен въпрос като съвест:
С какво България се различава от другите европейски страни и членки на ЕС?
Нали за това ни вкараха в ЕС с "политическо решение" - да бъдем в РАВНИС с развитите европейски демокрации, да се учим от тях на антикорупция и работа на политическия ни елит във властта само за държавния и обществен интерес, а не за лично облагодетелстване?
Идея за България


  




http://www.ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1475:2009-10-07-12-20-37&catid=101:2009-07-25-10-04-17&Itemid=149








Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rat - Харесвам хора, които задават ди...
02.12.2009 13:04
Харесвам хора, които задават директни и съдържателни въпроси. Преди няколко години си сменях международния паспорт и тогава ми направи впечатление, че плащах и някаква такса към Си банк. Тогава ББ беше главен секретар на МВР. Зададох си въпроса - ЗАЩО точно тази банка?????????? Интересното е, че медиите истерясаха за обръчите на Доган, а тук всички си трайкат. Те междудругото и за Доган си траеха когато беше силен.
Поздравления за въпросЪТ..........
цитирай
2. vaskobg - 1
02.12.2009 13:22
В България случайни неща не се "творят" от случайни хора.Васичко е параван пред нашето "отговорно" и "гражданско" общество.
Припомнете си как Симеон Сакскобурготски прави Бойко Борисов главен секретар на МВР и така дава тласък на умопомрачаващия му обществен и политически възход. Веднага след идването на НДСВ на власт и сгромолясването на Иван Костов на политическата сцена, тихомълком нещата в СИБанк се развиват в бойкоборисова посока. “Славчо Христов вече няма да бъде шеф на надзорния съвет на СИБанк”, съобщават от банката. Христов обаче остава акционер и член на надзора на банката. Следва и елегантното официално обяснение от страна на банката: “Решението е продиктувано от новите тенденции в банковата сфера и желанието на банката да се развива още по-динамично”. Правителството на Симеон Сакскобургготоски продава БТК на исландския милиардер Тор Бьорголфсон за 330 милиона евро. Впоследствие Бьорголфсон решава да я препродаде за около два милиарда. Сделката е подписана от тогавашния директора на Агенцията по приватизация Илия Василев. Успоредно с възхода на Бойко Борисов като главен секретар на МВР нагоре върви и приятелката му Цветелина Бориславова, която оглавява надзорния съвет не на коя да е банка, а на прословутата банка-галеница на държавата СИБанк. Цветелина Бориславова Карагьозова е родена на 27.09.1958 година в София. Според същата справка, която се разпространява за Бойко Борисов, баща й - Борислав Карагьозов, преди 1989 год. е бил служител на ПГУ- ДС и е работил като материално отговорно техническо лице към български посолства в САЩ, Индонезия и Румъния. До 18-годишната си възраст Цветелина живее със семейството си предимно зад граница. В Букурещ завършва гимназия към руското посолство. В Румъния започва да следва философия, но след една година прекъсва, поради завръщане на семейството й в България.
цитирай
3. vaskobg - 2
02.12.2009 13:24
Още един конкретен въпрос след кликата на Сергей и агент Гоце,кой ни управлява сега?За мен това е един финансов олигархичен октопод и нов морал няма и неможе,още повече никога няма да се установи в РБ.Това е мое крайно мнение.
цитирай
4. vaskobg - 3
02.12.2009 13:26
Си Банк е най-голямата корупционна схема на българския преходен период. Става дума за офшорна банка, на която е предоставен монопол върху голяма част от държавния бюджет: данъци, такси и заплати на чиновници.....това къде го има.Протежето Дянков като кажа А да изреди цялата азбука,сливи ли има в устата?
цитирай
5. vaskobg - 4
02.12.2009 13:27
Между акционерите на тази банка са прочути исландски спекуланти, довели исладската финансова система до фалит. Това официализирано източване на пари от най-бедната в Европа държава, заслужава да бъде разкрито час по скоро. Става дума за една международна престъпна схема......
цитирай
6. анонимен - даааа Дянков е на ход..
02.12.2009 22:27
да видим и развръзката с винетките
също е ясно, че главен прокурор липсва..никак не е весело
Сн С
цитирай
7. анонимен - hinkoff
03.12.2009 10:12
Много добри и точни въпроси г-н Васев. А доста от информацията която изнасяте за СИбанк не ми беше известна.
И според вас какво може да се направи за да се премахне този корупцинен монопол?
цитирай
8. анонимен - А каква е ролята на КВС в схемата?
03.12.2009 21:30
Може ли да споделите каква е ролята на КВС в цялата история и как така те сега управляват банката?
цитирай
9. vaskobg - Много добри и точни въпроси г-н В...
03.12.2009 22:32
анонимен написа:
Много добри и точни въпроси г-н Васев. А доста от информацията която изнасяте за СИбанк не ми беше известна.
И според вас какво може да се направи за да се премахне този корупцинен монопол?


Когато имаме държавни разплащания най- удачно е да преминават през банка в която държавата има участие ,било то минотарно,било мажоритарно...но да се оставят държавни средства да преминават като разплащателен инструмент през ръцете на мафиоти/ престъпници е меко казано абсурд....поредния финансов кръг,който се възползва от политическата клика в РБ..
цитирай
10. vaskobg - винетки
03.12.2009 22:40
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=4542&sectionid=3&id=0000602
цитирай
11. vaskobg - Може ли да споделите каква е ролята ...
03.12.2009 22:44
анонимен написа:
Може ли да споделите каква е ролята на КВС в цялата история и как така те сега управляват банката?



Възможно ли е мистериозният план на банковата група Кей Би Си (KBC Group NV) да реши окончателно съдбата на Източна Европа?

Това гласи заглавие на публикация в белгийското електронно издание "Трендс кеш" по повод внесения вчера в Европейската комисия подобрен стратегически план на финансовата компания, съобщава БТА.

Кей Би Си притежава в България 75 процента от българската СИБанк и застрахователното дружество ДЗИ (бел. р.).

Изданието се пита "възможно ли е България, Румъния, Русия и Ирландия скоро за бъдат заличени от списъка с активи на Кей Би Си?"

Мистериозният план за преструктуриране на Кей Би Си отново повдига предположенията за евентуално намаляване на периметъра и дори съкращаване на Кей Би си Файненшъл продъктс (KBC Financial Products), чиито активи бяха обявени за продан, както отбелязва белгийският в. "Тийд".

Сега всички погледи са насочени към активите на групата в Източна Европа, които може да бъдат обявени за продажба.

Банката може да реши да продаде някои нестратегически активи в България и Румъния, след като вече обяви за продажба 34-процентовия си дял от банка НЛБ (NLB) в Словения, но и досега не може да намери купувач, отбелязва Иван Латудерс, експерт от Банка Дегрооф (Banque Degroof).

Освен това Кей Би Си може да се изкуши да продаде активи или да сключи споразумение за партньорство в Русия, споменава се и за продажба на ирландските активи, заключава публикацията.
цитирай
12. анонимен - БРАВО за статията, и на теб
03.12.2009 23:00
Наистина - това е октопод! . . . Иван Костов ли го зачена?
цитирай
13. анонимен - Поздравления
07.12.2009 00:20
Поздравления, г-н Васев. Ако всеки един "мил" член, на обществото ни (си) задаваше, поне отвреме на време подобни въпроси, България нямаше да е това което е сега... За жалост "нормалните" хора ги интересува повече "Сървайвър" отколкото собственото им бъдеще... Жалко е, но е така... комунизма остави много тежко наследство на България... приучи хората да се крият от проблемите си и да чакат решение отвън... Резултатът: Чакахме Царя да ни оправи, после ЕС... сега г-н Борисов е спасителят... Кой ще е следващият, не знам, знам едно обаче: Политиката в България е театър, целяш единствено да отколни вниманието на хората, от добре пресметнати действия. Целящи да ограбят хората(материално - вече е направено отдавна и морално - което все още е в ход) и превърнат България в един огромен "обор" с послушни "овчици"... Повтарям това с което започнах: Поздравления! Дано този път исторята се обърне... Дано Алеко облагороди Бай Ганьо, този път... Не се оставяйте да бъдете "убит". Мен Бай Ганьо, ме победи("уби")... аз живея извън България(защото не вярвам че нещо ще се промени скоро), поздравявам Вас обаче, че сте все още "жив"... Щом сте в България, и (си) задавате такива въпроси, значи вярвате че нещо може да се промени... няма да Ви убеждавам в противното, само ще Ви напомня старата приказка, че всеки народ има такова управление каквото заслужава... макар че единственият грях(може и да греша...), на "българина" е ленността, умствената най-вече...

С Уважение Б.С.
цитирай
14. анонимен - мнение
07.12.2009 00:53
vaskobg написа:
Още един конкретен въпрос след кликата на Сергей и агент Гоце,кой ни управлява сега?За мен това е един финансов олигархичен октопод и нов морал няма и неможе,още повече никога няма да се установи в РБ.Това е мое крайно мнение.



Съгласен съм с Вас, но с малки забележки. А именно, РБ рално не беше управлявана от Сергей и Гоце. Моето мнение е, че в момента НЯМА(и не е имало такива за последните 20 години - поне не публично) истински политици в България. Актьорите който Вие и аз споменаваме, са част от "трупата" която изнася спектакъла наречен - преход... Относно "новия морал"... Ще има, но не сега(веднага), мисля че фазата на натрупване на капитала е към края си... тоест "новият морал" би трябвало да е следвашият ред, които ще наложат "кукловодите", ако искат да запазят огромната мощ която набраха... Вижте само какво се случва в Русия... налагат се правила, било с репресии, било с други средства. Друг е въпроса дали обаче Вие ще приемете, този нов "морал"... За мен знам предварително... аз лично не... може би съм прекалено голям циник, не приемам морала на запад, тоест няма да приема и този в България, макар че определено е по-добър от настоящето положение...

С Уважение Б.С.
цитирай
15. vaskobg - мнение
07.12.2009 10:58
Днешните политици се опитват да ни внушат твърдението че политическия модел на поведение/управление бил сбъркан.Той не е сбъркан господа от "политическия елит",той беше ЗАЛОЖЕН като такъв.Казват сбъркахме което е разлчино от това- НАРОЧНО го направихме такъв.Нарочно за да откраднем колкото може повече през последните 20 години.Нарочно за да може 500 човека да живеят в охолство,за сметка на останалите българи,нарочно да имаме ниски пенсии и заплати,нарочно да източваме националното богатство,нарочно да създаваме вратички в законодателство за да осъществяваме своите престъпни схеми..и т.н. и т.н.Българската политическа класа през последните 20 години ЗАЛОЖИ на модел който да доведе до геноцид на българския народ...Уважаеми дами и господа докога ще ги търпим....докога ще ни ограбват и манипулират...неискам моето дете да живее в държава в която 500 човека на ДС да диктуват политиката и ние да се съобразяваме с тях....За всички тези герои на прехода трябва Народен съд....Възмездие...;)
цитирай
16. анонимен - Група със същото име създадох във Фейсбук.
11.12.2009 20:47
Такива въпроси (много добър въпрос) не трябва да се оставят без отговор. Затова създадох група на хора, коити искат отговора на този въпрос и когато се съберат достатъчно хора, ще я пейстна в сайта на премиера за отговор.
Ето адреса на групата, ако искате да се включите:
http://www.facebook.com/group.php?gid=212483664480
Лила Кара :-)
цитирай
17. vaskobg - фейсбук
11.12.2009 22:50
Аз и там пиша,приятелите от Идея за България ще бъдат доволни че за нещо което се тръби от два месеца започва да дава отзвук най-накрая....
цитирай
18. анонимен - много бързо се надъхвате
14.12.2009 10:54
Малко факти, които се губят на някой от коментаторите. KBC e мажоритарен собственик на СИ Банк и управлява заедно с Цветелина Бориславова. KBC обяви публично да ограничи експозициите си в Източна и Централна Европа и посочи точно кои поделения и българските банка и застраховател не фигурираха в този списък.
Интересно ми е защо, когато се коментира, че имало и по-добри предложения на търга с винетките никой не обяви публично какви са тези по-изгодни за държавата цени. А има ли наистина такива оферти? Или четем какво пише по вестниците и копираме без да имаме информация (доброволно подлагане на манипулация).
Някой се изказа и за сделката с БТК - задавам въпрос. Отчита ли се факта, че в процеса на препродажбите бяха инвестирани над 1 млрд. лева в инфраструктура (цифровизацията е над 90 %, компанията е един от основните играчи на пазара на интернет, притежава мобилен оператор)?
цитирай
19. vaskobg - Малко факти, които се губят на някой ...
14.12.2009 11:51
анонимен написа:
Малко факти, които се губят на някой от коментаторите. KBC e мажоритарен собственик на СИ Банк и управлява заедно с Цветелина Бориславова. KBC обяви публично да ограничи експозициите си в Източна и Централна Европа и посочи точно кои поделения и българските банка и застраховател не фигурираха в този списък.
Интересно ми е защо, когато се коментира, че имало и по-добри предложения на търга с винетките никой не обяви публично какви са тези по-изгодни за държавата цени. А има ли наистина такива оферти? Или четем какво пише по вестниците и копираме без да имаме информация (доброволно подлагане на манипулация).
Някой се изказа и за сделката с БТК - задавам въпрос. Отчита ли се факта, че в процеса на препродажбите бяха инвестирани над 1 млрд. лева в инфраструктура (цифровизацията е над 90 %, компанията е един от основните играчи на пазара на интернет, притежава мобилен оператор)?


Някой не чете внимателно ,вижте единадесети постинг за КВС,никой не спори за това.Въпрос -дали г-жа Борисова изобщо не е прехвърляла своя акционерен дял от СИБанк на ...... еди кой си...това не се отрича....тук не говорим кой на кого, а защо една офшорка ще участва в преразпределение на държавни средства?След продажбата на своя дял същата Г-жа отново е в надзорния съвет на банката.Това също не ме интересува....интересуваме защо точно определена банка работи с държавни пари?

п.с. повече анонимни вписвания неприемам в блога,поне се подписвайте когато пишете и коментирате
цитирай
20. анонимен - Поздрави от "Идея за България"!
22.12.2009 10:43
Днес случайно открих този блог и бях приятно изненадана от развилата се дискусия. Изключително благодарим на адв.Васил Васев за предизвиканата дискусия по нашия материал, публикуван преди месец в сайта ни, в рубрика"Правителство в сянка". Благодарим и на участниците в дискусията, които много неща осветлиха по всички въпроси около Си Банк и исландския милиардер, който донесе почти катастрофа на Исландия. г-н Васев и всички честни хора на България, които милеят за бъдещето й - ние го призоваваме- елате при нас, ние трябва да обединим усилията си и да спасим България. Гражданско движение "Идея за България" скоро ще обяви курс към всенародно движение и търси и имаме нужда от всякакви способни професионалисти и особено юристи ! Пожелаваме Ви весели Коледни празници и много щастлива и успешно нова година! Идея за България. Д.А. Хелзинки, Финландия www.ideyazabulgaria.org
цитирай
21. анонимен - мнение на ИБ
22.12.2009 15:06
Ще добавя някои факти, към горната дискусия и които не са явно известни на дискутиращите. В ЕС има обща конвенция за борба с мръсните капитали. Тя не е подписана обаче от някои страни между които са Белгия, Австрия, Гърция, Англия…. Най -е спазвана в страните от Северна Европа- най развитите икономически и най- развити демокрации, в които се води истинска борба срещу мръсните капитали от изключително високо национални мислещи правителства- демократи и там е най-нисък в света индексът на корупция. Във Финландия, например се проучва произхода на всеки влизащ капитал, от началото на съзнаване на фирмата от тяхното "Финансово разузнаване", което е към Националната сигурност. Тор Бьорголфсон се опита да завладее финландската телекомуникационна компания Elisa, понеже тя е борсова и се върти на местната борса.Той доби 14% участие вън Elisa и се опита да завладее управлението на Телекома. Но се изправи срещу финландката държава, чийто управляващ политически елит е изключено да работа против държавния и обществен интерес, хванат в менгемето на силно антикорупицонно законодателство и деполитизирана работеща като по часовник независима съдебна система. Доказаха ,че държавни финландки фирми притежават мажоритарния пакет от акции на Телекома, следователно държавата го притежава и исландецът бе изтласкан от финландския пазар даже и обявен за "персона нон грата" .Във Финландия се следят и движението на вътрешните капитали, офшорки не се позволяват да действат, ако създаваш фирма те питат над 5000 евро откъде ги имаш. Всички държавни плащания преминават през банка Sampo, в която има държавно участиеe, така се държи "чиста" финландката икономика. Проблемът опира до естеството на ЕС. От 60 години САЩ държат външната политика на ЕС и не му позволяват да бъде повече от икономически съюз. ЕС се нуждае крещящо от обединена външна политика и отделена от тази на САЩ, също от общо антиокурпционно законодателство за отделяне на корпоративните интереси и изследване произхода на капиталите, каквито имат северно европейците, за да сложат ред в ЕС и сепомогни на икономиките на по -слабо развитите страни и демокрации ,като изпадналата сега във финансова криза Гърция, поради недействащи там антикорупционни законодателства като на северно европейците и наличието на много офшорки. Но САЩ продължават да не позволяват на ЕС да се развива, силен ЕС и силно евро на САЩ не е изгоден. За тази цел САЩ използва десните партии в Европа. За голямо нещастие ЕС от 10-тина години се управлява от десни сили- проамерикански настроени, симпатизиращи на неолибералния икономически модел на САЩ( който донесе последната криза) доста алчни и безскрупулни, бъркат дълбоко в държавните хазни и си раздават големи заплати и премии,често попадат под ударите на антиокрупционните си национални законодателство и съдебни системи и те най-много са съдени за корупция. Затова често наблюдаваме корупция в Брюксел, тъй като там чиновниците живеят под шапките на националните си законодателства и съдебни системи, ЕС няма общо такова. И като дойдат в България такива еврочиновници се корумпират веднага, след като се намират под шапката на ЛИПСТВАЩО антикорупционно законодателство и липсващата съдебна система на България.Левите сили, които изградиха настояща Западна Европа и са я управлявали от ВСВойна до сега, изпаднаха в идейна криза от разпада на социалистическата система и измяната на най- голямата част от тях- социалдемократите, преместили се в дясното пространство. Няма обаче лява партия в историята на Западна Европа, която да е съдена за корупция. За това не сега ЕС прилича повече на клоака ,отколкото на Евросъюз. От това другите страни като Финландия не се притесняват, защото имат работещи национални антикорупционни законодателства и съдебни системи, но се възползват от това състояние само продажния корумпиран политически елит на младите демокрации , които продължават да вършеят там. Що се отнася до мястото на Си Банк в българската финансова система, поставянето и на мястото на БНБ, е изцяло дело и отговорност на настоящето български правителство. Такъв случай се счита в коя да е друга страна на ЕС за мащабна корупция. Правителството обаче не направи нищо за приемане на необходимото антикорупционно законодателство( по подобие на най-развитите европейци) и да направи необходимите структурни и законодателни промени на съдебната система за да проработи, а продължава да разчита на старите с хиляди вратички закончета и в стария си неработещ вид съдебна система.. Смятам тези действия на правителството за съзнателни, като имам предвид, че първата работа която то свърши в своето начало, бе да изкара Финансовото разузнаване от ДАНС и да го сложи в изпълнителната власт, в системата на Финансовото министерство с това бе унищожена изцяло ДАНС и националната сигурност. И най голямата истина е че т..н. "Опозиция" в НС" БСП и ДПС по този въпрос не говорят и не желаят да "прогледнат". Да не говорим да съуправляващите СДС и Атака , или за прислужници като РЗС. Въпросът е комплексен, но за неговото обяснение народът ни има една добра поговорка- ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ! ДРД"Идея за България" се равнява по най-развитите европейски демокрации, но в никакъв случай не копираме "морала на западноевропееца", нашето Движение не е "морално движение". Ние сме политическо движение и само отбираме, развиваме за българските условия и прилагаме в българското общество всичко прогресивно, което най-високоразвития в света демократичен модел РЕАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ на западноевропейците предлага. С нея възпитаваме обществото ви и му казваме ЯСНО как то може да използва демокрация за свое добре, да заживее по-добре и стане богато като другите европейци. Д.А. от ideyazabulgaria.org
цитирай
22. анонимен - такси на Си банк
27.12.2009 08:06
Таксата на Си банк за превод на ДДС , мито или друго от юридически лице към държавата е 2 % , това го няма никъде . Годишния данък е 10% , а ако искаш да платиш , например ДДС при внос нагише на Сибанк в митницата ти взимат 2 % - КОЖОДЕРИ
цитирай
23. анонимен - Мнение...
03.01.2010 23:32
Страхотен коментар г-н Адвокат, но се питам докога ще говорим само, още 4 години ли ще чакаме? Какво може да се направи, защото не се издържа вече? От подобна банка в момента ме съдят по чл. 135 от ГПК, за да докажат, че съм прехвърлила имота на детето си, за да увредя банката, за сумата от 2000лв, които плащам вече година при ЧСИ, но това не им пречи... Дори не мога да си позволя адвокат, защото забележете - искат 1700лв на първа инстанция. Е, господа, аз ако ги имах, щях да съм изплатила дълга си, вместо да ви ги давам на вас! Омръзна ми вече, не ми се живее в тази предателска държава....
цитирай
24. vaskobg - 135 ЗЗД
04.01.2010 19:14
-отменителен иск имате предвид?
цитирай
25. анонимен - ЕМСИ
10.01.2010 01:10
Съгласен съм със вас Г-н Васкобг.кКорупция има на всякъде,в РБ няма закони, да не говорим за държавни банки,защото всичко е продадено включително и нас хората.
цитирай
26. анонимен - аноимен-Чопъра
10.01.2010 01:12
Съгласен съм със вас Г-н Васкобг.Корупция има на всякъде, в РБ няма закони, да не говорим за държавни банки, защото всичко е продадено включително и нас хората.
цитирай
27. анонимен - Чисто практично: бойкотирайте СИБАНК - ще ви излезе и по-евтино!
16.04.2010 18:41
анонимен написа:
Таксата на Си банк за превод на ДДС , мито или друго от юридически лице към държавата е 2 % , това го няма никъде . Годишния данък е 10% , а ако искаш да платиш , например ДДС при внос нагише на Сибанк в митницата ти взимат 2 % - КОЖОДЕРИ

Напълно подкрепям! Ето и моят опит (сметките привидно са за малки суми, но пък засягат много хора):
Човек си мисли, че когато има да внася пари по сметка в дадена банка, ако отиде в офис на същата банка, няма да плаща такса (поне такава е общоприетата практика). Какво се оказва обаче: в СИБАНК не е така - таксата за внасяне по сметките на бюджета е 3,50!!! (Няма нужда да припомням, че тези сметки са си в СИБАНК). Всяко от общо 400000 самоосигуряващи се лица в БГ например е длъжно ежемесечно да внася 3 вида осигуровки - съответно би плащало на СИБАНК общо 10,50 за услуга, която дори не представлява банков превод!!!
За сравнение: ако отидете с пари в брой в на каса на друга банка, таксата ще ви е до около 2,50 за всяко платежно. Ако преведете парите от сметката си в друга банка - по около 2 лв. Ако пък използвате интернет банкиране - до около 1 лв. Така че най-малкото човек може да бойкотира тези изедници, като използва услугите на други банки!
цитирай
28. анонимен - facebook.com/man88nam
01.10.2010 13:47
Искате ли повече и обстоятелствена информация, която е преминала пред погледа на ЕС и е одобрена, за възбуждането на процес у нас (със съответните документи), когато аз се отказах, заради липса на каквато и да било поддръжка и гласност, още в началото на процеса, който се предвиждаше преди година - две в СГС?

Искате ли пълната информация по НК, за престъпланията на банката към държавната Хазна и държавната ни Сигурност?

Информация за престъпленията на МВР заради същата банка, документирани по ЗМВР, искате ли ги?

Информирал съм щатските власти преди година, както и службата ОЛАФ, по същото време, когато сезирах европейските комисари, както и т.нар. организации - "прозрачност без граници", инициирани разбира се от службите.

Занимана и комисията "Кушлев", с много интересни отговори и съобщено ми, че не можела по Закон, да се разпорежда с престъпления, без да е сезирана от съответните органи на РБ, сиреч прокуратурата. Последната, която получава заплатите си от СИ.

От въпроса се оттеглиха както комисията, така и прокуратурата, а заболяването се развиваше с пълна сила. Иск срещу ЦБ, ИД на СИ.

Документи, документи, документи.

С тези документи, бихте могли веднага, да поставите началото на нов свят, с нови хора. Наистина веднага, ако бъдат публично достояние, със съответния риск, разбира се.

Когато предложих да се започне, съответните хора ме разубедиха, че не му е дошло времето, евентуално да отлежава за в "бъдещето". А аз, не се сещам защо ...

Цялата информация е изнесена зад граница, така, че и мен да ме няма, информацията, ще ме надживее.

Ще дойде времето и всички ще узнаят, на каква измама са били подложени.

Поемате ли инициативата?

(facebook.com/man88nam)
цитирай
29. анонимен - Наглост и безочие!
03.10.2010 12:57
Поздравления Г-н Василев!!!!!!В дух на вашите въпроси поставих на един Гербер въпроса по следния начин:НАГЛОСТ и БЕЗОЧИЕ ли е факта :
1.Български пощи,която фирма е 100% държавна каквато и печалба да има,тя изцяло ще е за държавата,а давайки продажбата на винетки на Цветелиновата(Борисовата) СИБанк тя ще отчисли за държавата само 10 % от печалбата си?
2.Защо всички плащания към и от бюджета не минат в изцяло държавната банка за развитие,та комисионните да остават пак в държавата??????
Въпросният пряснопребоядисал се партиен функционер на ГЕРБ мига на парцали и подобно на Цветанов се опита да ми отговори така,че и той не схвана какво искаше да каже???????
Приветствам начинанието Ви г-н Василев да задавате не само такива неудобни въпроси,а примерно какво стана с фалшифициране на подписа на Кмета тогава а сега премиер Борисов????Или подобен интересен въпрос,зададен веднъж от Антон Кутев мисля - Как и с какви пари Цветелина е придобила СИбанк??????
цитирай
30. анонимен - със загриженост
10.10.2010 09:48
Пазете се г-н Василев... Георги Стоев напълно реалистично описа причината и начинът за създаването на Си-банк... след което беше отстрелян. Един градски прокурор който изписа куп глупости по адрес на Георги Стоев - внезапно стана водещ прокурор на републиката. Една "неподкупна" журналистка внезапно забогатя, купи си луксозно жилище в София и изпрати дъщеря си да учи в чужбина. Който пише по тази тема... винаги трябва да отчита това...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vaskobg
Категория: Политика
Прочетен: 173432
Постинги: 26
Коментари: 167
Гласове: 184
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930